Timoney Technology Headquarters

The project involved the construction of a 1500m² single storey offices to include a bespoke test cell engineering facility over two floors including 4.5m basement, assembly area and gantry crane. External walls consist of integrated panels of brickwork, aluminium curtain walling and composite architectural panels. Internally comprises open plan engineering offices complete with perimeter offices and meeting rooms separated by glazed partitions and raised access floors.

The entrance foyer off which is the Board Room has a polished concrete floor with planar glazing onto open planted courtyard areas. The facility also comprises of canteen, showers areas, male & female WC’s along with storage and filing rooms. The building is sited on a large open plan landscaped area with covered storage unit, public lighting and parking facilities. The building is equipped with solar panels and rain harvesting system.